Zamieszczone przez Black.Jack
[O2FL] 2,0 CCZA rorząd kaput!!!
Zwiń
X
-
łańcuch, napinacz, nastawnik - z tego co doczytałem najlepiej odrazu to wszystko wymienić.
Tylko pytanie, moja 2009r. 1,8 CDAA - sprawdzalem w ASO i mowią, że nie kwalifikuje sie do akcji serwisowej napiczna, wiec wymieniać czy nie? Luki pisał, ze po w ViNie można stwierdzić czy napinacz jest wadliwy czy też nie, wiec skoro tak, to chyba w ASO by mi o tym powiedzieli, ze jest cos nie tak? czy sie myle?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adoxwiec wymieniać czy nie
Najlepiej niech w ASO sprawdzą napinacz jak się sprawuje po zdjęciu osłony. Po numerze VIN to można określić tylko czy masz ten pierwszy najbardziej awaryjny czy już teoretycznie po poprawkach. Po wymianie mojego napinacza jest już czwarta wersja tego badziewia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11Zamieszczone przez adoxwiec wymieniać czy nie
Najlepiej niech w ASO sprawdzą napinacz jak się sprawuje po zdjęciu osłony. Po numerze VIN to można określić tylko czy masz ten pierwszy najbardziej awaryjny czy już teoretycznie po poprawkach. Po wymianie mojego napinacza jest już czwarta wersja tego badziewia.
4 wersja już jest? Pogratulowa w takim razie inzynierom VW, ze nie potrafią poprawic odrazu tego co spieprzyli ;/ I jaką w takim razie wersje kupic? tzn jaki nr napinacza aby przypadkiem nie kupic wersji 2 albo 3.
Komentarz
-
-
adox, napinaczy w CDAA jest już 6kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Polecam kupić używaną kompletną głowice, i składać ten samochód na jej podstawie.
Jak tak zrobiłem. Dzisiaj odebrałem autko i wszystko jest OK.
Sprawdź jeszcze wałki czy masz proste, bo moje po takiej awarii były krzywe i dlatego nie decydowałem się na regenerację głowicy. Gdyby nie wałki to prawdopodobnie też by się to nie opłacało, bo jeden zawór kosztuje 130 zł.
Pozdrawiam.
Komentarz
-
-
Tu jest gotowy zestaw
A w nim
Napinacz 06K109467K x1
Śruba napinacza N10554005 x2
Pokrywa rozrządu 06H109210Q x1
Śruby pokrywy rozrządu N91096702 x15
Sylikon do pokrywy D174003A2
śruba tłumika drgań WHT001760
Pokrywa do uratowania więc jej nie liczę, zatem za części, filtr i olej wychodzi 550zł - ceny z getem.pl, w ASO pewnie 700zł
Robocizna 550zł
Razem 1100-1250złSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
mrsojer, finalnie ile wyszła impreza?
To info było tak rzucone, ktoś kto rozebrał rozrząd i widział to na własne oczy lub ma wiarygodne źródło potwierdzi? Mój mechanik mówi, że to niema sensu, robił kilka 1.8TSI wymienił napinacz i jeżdżą do dzisiajSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111Tu jest gotowy zestaw
A w nim
Napinacz 06K109467K x1
Śruba napinacza N10554005 x2
Pokrywa rozrządu 06H109210Q x1
Śruby pokrywy rozrządu N91096702 x15
Sylikon do pokrywy D174003A2
śruba tłumika drgań WHT001760
Pokrywa do uratowania więc jej nie liczę, zatem za części, filtr i olej wychodzi 550zł - ceny z getem.pl, w ASO pewnie 700zł
Robocizna 550zł
Razem 1100-1250zł
Mirek pisał, ze koniecznosc wymiany łancucha mozna rozpoznac po sladach na obudowie a jak w takim razie rozpoznac koniecznosc wymiany nastawnika?
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez piotrcarkurcze a jam 2009 pazdziernik i pytalem dzisiaj w ASO czy do wymiany czy nie powiedzieli ze nie i ze nawet nie slyszeli zeby taki przypadek mial miejsce .
Komentarz
-
Zamieszczone przez _tm_Zamieszczone przez piotrcarkurcze a jam 2009 pazdziernik i pytalem dzisiaj w ASO czy do wymiany czy nie powiedzieli ze nie i ze nawet nie slyszeli zeby taki przypadek mial miejsce .
Komentarz
-
-
ja ostatnio slyszałem od pana z salonu skody ze wycofali łańcuch w tych nowych TSI np występujacych w o3 lub SII po fl i zastapili paskiem który ma wytrzymac 250 tyś km :roll: cos mi sie wierzyc nie chce tym bardziej ze jak go pytałem o rózne rzeczy to wiedze miał slabąOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Black.JackDzieki jutro jade sie umówić na sprawdzenie co tam u mnie siedzi
Umówić się na wymianę i śpij spokojnie przez jakiś czasSprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
Komentarz